Genetik sebeplerle oluşan nadir hastalıkların araştıran ve tedavilerine çözüm olabilecek çalışmalar yürüten öğrenciler, RaDiChal 2023 yarışmasında bir araya geldi.

Üsküdar Üniversitesi TRGENMER ve RaDiChal Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Cihan Taştan öncülüğünde, kurulan RaDiChal (Rare Disease Challenge) ekibi tarafından düzenlenen yarışmaya ulusal ve uluslararası üniversitelerden 32 takım katıldı. Açılış konuşmalarını Tübitak Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan, Üsküdar Üniversitesi Rektörü Nazife Güngör ve Üsküdar Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Cihan Taştan tarafından yapılan yarışma programına ulusal ve uluslararası üniversitelerden gelen akademisyen ve öğrenciler katıldı.

Etkinlikte takımlar projelerini jüri üyelerine sundular. Yarışmada finale kalan takımın çalışmalarını yaparken kullanacağı Nüve cihazlarının yer aldığı “Nadir Hastalık Genetik Tedavi Yarışması (RaDiChal) Laboratuvarı”nın açılışı yapıldı.

Nüve, etkinlik boyunca standında etkinliğe katılım gösteren akademisyen ve öğrencilere cihazlarını anlattı.
Nüve, bilim insanlarının yetişmesinde büyük önem arz eden üniversitelerde düzenlenen etkinliklere destek vermeye devam ediyor.