LABORATUVAR & STERİLİZASYON TEKNOLOJİSİ

EN FR RU

Haberler

Nüve, Yerli eksi 86 derece (-86) Derin Dondurucu’ları 2010 yılından beri üretiyor

1 Aralık 2020

Ürettiği cihazlarıyla Covid 19 mücadelesine önemli destek sağlayan Nüve, aşı saklamada ihtiyaç duyulan eksi 86 derece Derin Dondurucu’ları 2010 yılından beri üretiyor. 

Covid 19 aşı çalışmaları kapsamında geliştirilen aşıların -70 ve -80 derece sıcaklıklarda saklanması ve depolanması gerekliliğinin açıklanması bu konuda gözleri yerli üretime çevirdi. Ülkemizin köklü üreticilerinden, laboratuvar ve sterilizasyon teknolojisi alanında üretim yapan Nüve, Türkiye’nin ilk yerli laboratuvar tipi derin dondurucularını ülkemizde 2010 yılında piyasaya sundu.

Direct FREEZETM teknolojisiyle FR 490 ve DF 490 Derin Dondurucular, sırasıyla - 41°C ve -86°C’de çalışma özellikleriyle Türkiye’nin laboratuvar alanında hizmet veren ilk ve hala tek Derin Dondurucuları olma özelliğini taşıyor. Nüve, DF 490 ve FR 490 Derin Dondurucuları hastanelerde, salgın hastalıkları araştırma enstitülerinde, üniversitelerde, ilaç sanayisinde, gen mühendisliği vb. alanlarda düşük ve çok düşük sıcaklık koşullarında malzemeleri saklamak için piyasaların ihtiyacı üzerine sunmuş olup, 2010 yılından bugüne aralıksız olarak üretimine devam ediyor.

Nüve marka laboratuvar tipi ilk yerli -41 ve -86 derece Derin Dondurucular pandemi sürecinde en çok talep edilen cihazlar oldu. Özellikle – 86 derece Derin Dondurucular Covid 19 aşı çalışmalarında gerekli kritik cihazlardan biri olarak pandemi sürecinin başlangıcından beri öne çıktı.

Bu nedenle, Nüve, salgın sürecinde ülke ihtiyaçlarına acilen cevap verebilmek için Ankara’daki fabrikasında üretimine aralıksız devam ediyor.

FR 490 / DF 490 Derin Dondurucular izolasyonlu kapağı olan dört bölmeden oluşuyor. Her bölmenin alt ve üst tarafından direkt soğutma sağlanarak numuneler çok kısa sürede ve az enerji harcayarak donduruluyor. Cihazlar yüksek enerji verimliliği sağlayan izolasyon yapısına sahip. Cihazların kompresörleri tozlanmaya karşı özel bir filtrasyon sistemiyle korunmuş. Filtrenin tıkanması durumunda cihaz sesli ve görsel sinyallerle kullanıcıyı uyarıyor. Kontrol sistemi yüksek güvenilirlikte mikroişlemci kontrollü ve kullanımı kolay.
 

Dünya’nın Covid-19 ile topyekûn mücadele ettiği bu dönemde ülkelerin ihtiyaçlarına karşı yeterlilikleri öne çıkarken, ülkemizde de yerli üretimin önemi bir kez daha vurgulanıyor.
 

1968 yılında kurulan Nüve, ülkemizin laboratuvar ve sterilizasyon teknolojisi alanında üretim yapan köklü firması olup, Türkiye’de kendi alanında ilk yerli ürünleri üretmekle tanınıyor. Tübitak tarafından desteklenmiş Çok Amaçlı Masa Üstü Santrifüj, B Sınıfı Masa Üstü Otoklav, Karbondioksitli İnkübatör, Yüksek Kapasiteli Soğutmalı Santrifüj cihazları bu ürünlerin sadece birkaçı.
 

Covid 19 salgını sürecinde pandemi ve araştırma laboratuvarlarının olmazsa olmaz ihtiyaçları olarak öne çıkan bir diğer cihaz olan Class II Mikrobiyolojik Güvenlik Kabinleri de Nüve tarafından yıllardır üretiliyor. Bu ürün, dünyada prestijli bir ürün göstergesi olarak sayılan TÜV GS Sertifikasına sahip yüksek güvenlikli bir cihaz olarak hem yurtiçi hem de yurtdışı pazarlardan yüksek talep görüyor.

 

Haberlere Dön